Witte wijn kopen Uppel
Wil je witte wijn kopen? Bekijk de witte wijnen die je bij ons online wilt kopen. Bij Wijn van Julia ben je aan het juiste adres voor alle lekkere wijnen, rood, wit en natuurlijk rosé. Wij verkopen witte wijn van de oudste druivenrassen tegen een zeer voordelige prijs. Geniet van de lekkerste witte wijnen uit Roemenië en Hongarije, eenvoudig thuisbezorgd door PostNL of snel opgehaald in Werkendam. Je kunt bij ons diverse witte wijnen bestellen zoals Maiastru - Riesling Italian, Caloian Sauvignon Blanc, Lajos Göndöcs - Olaszrizling, Maiastru - Muscat Ottonel en nog veel meer witte wijnen.
Bij de meeste huishoudens wordt de witte wijn uit de supermarkt in de koelkast bij een temperatuur van 4-6 graden Celsius bewaard. Dit is voor de goedkopere en de zoete wijnen geen probleem. Voor de witte wijnen van goede kwaliteit met een sterke en complexe smaak wordt een drinktemperatuur van 11 - 12 graden geadviseerd, maar dat is ieder zijn eigen keus, als je de wijn liever kouder drinkt geen probleem.
Je zou een geopende fles witte wijn tot maximaal vijf dagen in de koelkast kunnen bewaren, hou liever maar 2 tot 3 dagen aan. Je merkt bij witte wijnen na één dag al verschil qua smaak en geur. Dit betekent niet dat de wijn niet meer goed is, maar je zal merken dat de frisse en fruitige smaak vermindert, en dat is natuurlijk wel zonde.
Witte wijn kan het best liggend worden bewaard omdat dan de kurk niet uitdroogt. Bewaar de flessen in een donkere en relatief koele omgeving waar de temperatuur niet schommelt. Het beste is een bewaartemperatuur tussen de 10 en 13°C, maar iets hoger of lager mag ook. De ideale bewaarplek is natuurlijk een klimaatkast.
Witte wijn is perfect geschikt voor een gezellige avond, maar de gezondheidsvoordelen die worden beweert van witte wijn worden weer teniet gedaan doordat er alcohol in de wijn zit, die is weer schadelijk voor de gezondheid, geniet maar wel met mate.
Omdat vis zeer eiwitrijk is en witte wijn veel minder tannines bevat dan rode wijn, het hoge eiwit gehalte in vis versterkt de smaak van tannines wat een slechte smaakbeleving geeft, daarom wordt er bij een visgerecht bijna altijd een witte wijn geserveerd. De smaak van tannines ervaar je ook als je een druivenpitje kapot bijt.
Als een wijn in aanraking komt met zuurstof, vindt er oxidatie plaats, en start ook het veroudering proces van de witte wijn. Hierdoor zal de witte wijn uiteindelijk een soort bruinige kleur krijgen. Als dat het geval is dan moet je de wijn door de gootsteen gieten want deze is niet meer drinkbaar, ook als er bubbeltjes zichtbaar zijn is deze niet meer goed.
Wijn bestellen bij Julia?
Bij Julia hebben wij een ruime keuze aan wijn. Wij hebben de lekkerste wijnen in ons assortiment, bestel eenvoudig in de webshop.