Selecteer de taal

De wijnen uit Roemenië

Roemenië, dat in 1862 uit de samenvoeging van Walachije en Moldavië ontstond, behoort tot de grootste wijnproducenten van Oost-Europa en tot de grote wijnexporteurs ter wereld. Wijnbouw heeft hier een traditie van ruim 6000 jaar. De wijnbouw gebieden zijn bijna 884.000 ha. groot. Het klimaat is continentaal, met uitzondering van de kuststreken langs de Zwart zee, waar weer een mediterraan klimaat heerst.

De wijnbouw gebieden

Roemeense wijnbouw gebiedenIn de streken Moldavië, Muntenië, Oltenië ligt ongeveer 80% van de wijnbouwareaal. Onze wijnen komen uit Oltenië. 

Roemeense wijnen worden van de bekende internationale druivenrassen gemaakt. Voor rode wijnen gaat het bijvoorbeeld om Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Daarnaast worden wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Feteasca Neagra. Wijn van Feteasca Neagra is ook te krijgen in onze webshop.

Voor witten wijnen wordt vaak gebruik gemaakt van de Riesling Italico, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muskat Ottonel en Feteasca Alba. Wij verkopen ook witte wijn van de typisch Roemeense Tamaioasa Romaneasca druif. Een bijzonder smakelijke wijn.

Na de val van het communisme zijn buitenlandse investeerders betrokken geraakt bij de wijnproductie in Roemenië. Hierdoor is de productie van wijn verder geprofessionaliseerd. Door de samenwerking van deze investeerders met lokale wijnmakers is de kwaliteit van de wijnen naar een hoog niveau gebracht.

wijnen uit roemenie en hongarije 2Probeer de Roemeense wijnen door deze te bestellen in de webwinkel.

 Wijn van Julia
 Rijshaak 19
 4251 SC Werkendam
 info@wijnvanjulia.nl
 06 - 45 99 77 39